8 Şubat 2015 Pazar

İki ayın ardından




İki aydır birşey almamayı marifet sandığımı farkedince kendimden utandım. İnsanın neye ihtiyacı olabilir ki iki ayda? Söyleyeyim; yüzde yetmişe varan indirimlerden faydalanmaya, canın sıkkın olduğunda alışveriş yapıp kendini iyi hissetmeye çalışmaya, gördüğü bir şeyden eksik kalmamaya, reklam ve kampanyalarla gaza gelmeye ihtiyacı olur. Bundan 15 yıl önce tüketim bu kadar çok pohpohlanmazken zaten ayda yılda bir alışveriş yapardım, hepimiz az çok öyleydik, hala öyle yaşayanlar var. İhtiyacın olmayanı satın almayınca hiç birşeyden mahrum olmadım, hiç birşeyin eksikliğini hissetmedim. Şu andan itibaren de 2 aydır alışveriş yapmıyorum diye çok özel birşey yaptığımı sanmaktan da vazgeçiyorum; ayıp yahu.

3 yorum:

  1. Blog unuzu bugün okuduğum haberle keşfettim. Hareketinizi canı gönülden destekliyorum. Bağlı olduğum camia dan bahsetmek istiyorum. Bu alanla çok yoğun bir ilişkiniz olduğu için çeküd ten de haberiniz vardır. Çeküd ler yaklaşık 20-25 yıl once hocamiz prof. Dr. Mahmut esad coşan önderliğinde kurulmuştur. Esad hocamız o zamanlar bu sorunu nerdeyse turkiyede kimse dile getirmezken önemsemezken gündemine almış ve turkiyenin her yaninda cekudler kurulmuştur. O günden bu güne insanligimizin ve tabi inancimizin gereği olarak israf tan dünyayı israf etmekten kaçınıyoruz. Sizi tebrik ediyorum. Bu yöntemi hic değilse haftalık periyot lar halinde uygulayacağım.

    YanıtlaSil
  2. Blog unuzu bugün okuduğum haberle keşfettim. Hareketinizi canı gönülden destekliyorum. Bağlı olduğum camia dan bahsetmek istiyorum. Bu alanla çok yoğun bir ilişkiniz olduğu için çeküd ten de haberiniz vardır. Çeküd ler yaklaşık 20-25 yıl once hocamiz prof. Dr. Mahmut esad coşan önderliğinde kurulmuştur. Esad hocamız o zamanlar bu sorunu nerdeyse turkiyede kimse dile getirmezken önemsemezken gündemine almış ve turkiyenin her yaninda cekudler kurulmuştur. O günden bu güne insanligimizin ve tabi inancimizin gereği olarak israf tan dünyayı israf etmekten kaçınıyoruz. Sizi tebrik ediyorum. Bu yöntemi hic değilse haftalık periyot lar halinde uygulayacağım.

    YanıtlaSil
  3. Bir borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız krediler, işletme kredileri, ipotek kredileri, araba kredileri, öğrenci kredileri, kişisel krediler, risk sermayesi vb. Özel borç vericiyim, düşük faizli ve makul faiz oranı% 2 olan şirketlere ve bireylere kredi veriyorum. E-posta: christywalton355@gmail.com

    YanıtlaSil